A webshopunk cookie-kat használ a felhasználóink kényelmesebb kiszolgálása érdekében. A weboldal használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az aktuális adatvédelmi irányelvek értelmében.

Babatextilek

Hasznos információk a választáshoz: Babatextilek
 
 
A babatextilek egy széles kategória, ami olyan textil alapú termékeket tartalmaz, amire babádnak az első évében szüksége lesz. Többségük a babakelengye részét is képzik. Az alábbi termékeket tartalmazza:
  • Babaágyneműk: Ezek között megtalálhatóak a baba párnák, a paplanok és a 2, 3, 4, 5 részes ágynemű szettek. A babaágyneműk különböző méretűek, igazodva a babaágy méretéhez. Érdemes szettet választani, így nem kell külön-külön összeválogatni az egyes darabokat.
  • Babaplédek: A pléd praktikus kiegészítője a mindennapoknak. Használható takaróként (pl. kiságyban, babakocsiban, hordózóba, babafészekben), de akár játszószőnyegként is funkcionálhat.
  • Előkék, nyálkendők: Az előke az etetések során védi a baba ruháját. Azonban a nyálkendőt érdemes egész nap a babára adni, hogy a büfizés vagy a fogzás okozta fokozott nyáltermelődés során ne a ruhája szennyeződjön. Használatuk praktikus, mert elkerülhető, hogy napjában többször is át kelljen öltöztetni a babát.
  • Hálózsákok: Az első 1-2 évében érdemes hálózsákot használni, mert a gyerekek ilyen kis korban könnyen lerúgják magukról a takarót és egyedül még nem tudják azt magukra visszahúzni. Hálózsákkal biztosra vehetjük, hogy nem tud éjszaka kitakarózni a gyermek.
  • Babapólyák: A baba biztonság és komfortérzetét növeli, ha pólyába helyezed, mert az anyaméhben megszokott „közelséget” tudja számára nyújtani. Másrészt a babapólya megfelelő tartást ad a babának, így biztonságosan tudod őt a kezedben tartani.
  • Textilpelenkák: A textilpelenka az, amiből szinte sosem elég, mert annyi felhasználási lehetősége van: Büfiztetés során a válladra terítve, alátét a babaágyba, babakocsiba, bárhol, ahova lefekteted a babát, de akár pelenkázó alátétnek is megfelelő. Az első hetekben, mikor még túl kicsi baba, összehajtogatva kispárnaként is használhatjátok.  
  • Szundikendők: A legtöbb kisgyermek szereti az alvótársakat, nyugtatóan hat rájuk. A szundikendők úgy lettek kialakítva, hogy gyömöszölhetőek, ölelhetőek és rágcsálhatóak legyenek, így váljanak kedvenc alvótárssá.
  • Rácsvédők: A rácsvédő használatának több előnye is van, amiért érdemes beszerezni. A külső, hirtelen, vagy erős fények könnyen megzavarhatják, megijeszthetik a babát. Huzatosabb szoba esetén a levegőmozgástól is óvni tudja a babát. A kicsik gyakran rugdalóznak, csapkodnak a kis kezeikkel, ilyenkor könnyen beüthetik magukat a babaágy rácsába. A rácsvédő tompítja ezeket az ütéseket. Valamint meggátolja, hogy a rácsok közé beszoruljon a keze vagy lába.
  • Babafészkek: Az anyaméhben megszokott biztonságos közeget tudja felidézni a gyermekben. Öbölként szolgál, ami komfortosabb környezetet biztosít, így a babák többsége nyugodtabban alszik babafészekben.
  • Játszószőnyegek: A játszószőnyeg remek szórakozás, akár a közös, akár az önálló játék kialakulása során. Emellett pozitív hatással van a baba érzékszerveinek fejlődésére, a látásra, a tapintásra és a hallásra.
 
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső.hu