A webshopunk cookie-kat használ a felhasználóink kényelmesebb kiszolgálása érdekében. A weboldal használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az aktuális adatvédelmi irányelvek értelmében.

Játszó és altató cumik

Rendezés:

Hasznos információk a választáshoz: Játszó és altató cumik

A babák egy része nem szereti a cumit, sok baba viszont imád cumizni, de az is előfordul, hogy a saját ujjukat szopizzák. Azt sajnos előre egy anyuka se tudja, hogy az ő babája melyik csoportot fogja erősíteni. A cumit kedvelő babáknak több típus is rendelkezésre áll, függően a koruktól és az igényeiktől.

Javasolt nappalra és az alváshoz más-más cumit választani. Ezzel is segítjük őket az időérzékük fejlődésében, hogy különbséget tudjanak tenni nappal és éjszaka között. Másrészt kialakításukban és funkciójukban is eltérhetnek ezek a típusok egymástól.

A cumi kiválasztásánál az alábbiakra érdemes odafigyelned:

  • A baba korának megfelelő típus legyen
  • Javasolt időközönként cserélni a cumit (2-3 havonta), akkor is, ha rendszeresen tisztítva volt és nem látni rajta semmi hibát. Ezért is érdemes 2-3 darabot beszerezned. Továbbá legyen pótcumi, ha egy elveszne. 
  • Az éjszakai cumik között található világító (gyengéden fluoreszkáló fajta). Ennek akkor van nagy jelentősége, mikor éjszaka kiesik a szájából, és a megtalálásához, nem kell lámpát kapcsolni, így nem megy ki az álom a szeméből. Illetve az éjszakai cumi esetében javasolt fogantyú nélkülit választani, hogy ne tudja véletlenül elnyomni vele az arcát.
  • Sok cumi a tányér résznél (a baba szájára simuló rész) nem egybefüggő, vannak benne kivágások, különböző alakzatok alapján. Ennek célja, hogy légáteresztő legyen, és tudjon szellőzni a baba bőre. Így a nyál ne gyűlik fel alatta, nem okoz bőrirritációt.
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső.hu