A webshopunk cookie-kat használ a felhasználóink kényelmesebb kiszolgálása érdekében. A weboldal használatával jóváhagyod a cookie-k használatát az aktuális adatvédelmi irányelvek értelmében.

Cumik

Hasznos információk a választáshoz: Cumik

A babák születésük után reflexszerűen rákapnak a cicire, elemi ösztönük a szopizás. Ezért a cumizás nyugtatóan tud hatni rájuk. Viszont nincs olyan kismama, akiben ne merülne fel a kérdés: kapjon, vagy ne kapjon cumit a baba?

A Te döntésed mellett azt sem szabad elfelejteni, hogy a babák egy része nem szereti a cumit, sok baba viszont imád cumizni, de az is előfordul, hogy inkább a saját ujjukat szopizzák.

A cumi esetén sajnos előre egy anyuka se tudja, hogy babája miként fog viszonyulni a cumihoz. Az is előfordulhat, hogy elsőre kiköpi, de egy másik fajta esetén azonnal elfogadja és megszereti. Érdemes tehát kísérletezni, hogy a Te babád számára melyik a szimpatikusabb.

A cumik anyaga, formája, és a baba kora alapján számos típus közül tudsz választani. 

A hagyományos cumi formája a mellbimbót utánozza, anyaguk általában szilikon. Ez egy műanyag fajta, szigorúan BPA mentes. Tulajdonsága, hogy tartós, jól megőrzi a formáját.

A fogszabályozós cumik abban térnek el a hagyományostól, hogy a baba szopása során keletkező nyomás egyenletesebben oszlik el a szájpadláson. Ezáltal nem deformálja a fogsövényt, nem okoz elváltozást a növő fogacskák tartásában, irányában. 

Amire mindenképp figyelj a választás során:

  • Mindig babád korának megfelelőt válassz.
  • Ahogy felnőtteknél a fogkefét, úgy a cumit is érdemes időközönként cserélni (2-3 havonta). Még akkor is, ha rendszeresen tisztítva volt és nem látni rajta semmi hibát.
  • Érdemes 2-3 darabot vásárolnod. Egyrészt nem tudhatod előre, hogy melyik lesz a babának szimpatikusabb, másrészt, ha az egyik elveszne, lesz helyette pótcumi. A pótcumiknak tárolódobozt érdemes beszerezni, így biztos megtalálod és higiénikusan tudod tárolni. A tárolódoboz séta alkalmával is jól jöhet, hogy ne a zsebedbe, vagy a táskába kelljen tenned, mikor épp nem cumizik a baba.
  • Az éjszakai cumi esetében javasolt fogantyú nélkülit választani, hogy ne tudja véletlenül elnyomni az arcát. Ezeket között sötétben világító fajtát is találsz, így éjszaka könnyebb megtalálni.
  • Rendszeresen sterilizáld a cumikat, folyékony tisztítószerrel sterilizálógéppel.
  • Egyes cumik tányér része, ami a baba szájára simul, nem egybefüggő, hanem vannak benne "lyukak", formák kivágva. Ezek azt a célt szolgálják, hogy jobban tudjon szellőzni a baba bőre, ne gyűljön fel alatta nyál, és ne okozhasson irritációt.
  • Javasolt cumilánccal együtt használni a cumit. Ezzel rögzíteni tudod a baba ruhájához, így a cumi nem tud elveszni, és bepiszkolódni egy leeséstől.
Az oldal tetejére
Árukereső.hu Árukereső.hu